IGO News (april 2019)

In april 2019 heeft het IGO een nieuwe editie van zijn nieuwsbrief ‘IGO News’ gelanceerd. Deze laat u toe het overzicht te bewaren van de belangrijkste opleidingen en projecten die op til staan. 

De voorbije legislatuur heeft bijzonder veel wijzigingen, zowel op wetgevend als organisatorisch vlak, met zich meegebracht.

Ook de digitalisering van justitie gaat met grote sprongen vooruit. Diverse opleidingen in dit domein zitten momenteel in de pijplijn en zullen worden uitgerold zodra de definitieve versie van de ICT-applicatie beschikbaar is. Het gaat onder meer over MaCH, de J-Box en DABS (Databank Akten Burgerlijke Stand).

Daarnaast heeft het IGO in de loop der jaren diverse e-learning-modules ontwikkeld. Enkele hiervan worden nog eens onder uw aandacht gebracht, andere zijn beschikbaar in onze digitale bibliotheek (Digibib) waarin u inmiddels meer dan 4.000 opleidingsdocumenten en -bestanden kan terugvinden, een ware schat aan informatie voor wie actief is op het terrein. 

Ten slotte staan in het najaar ook diverse opleidingen gepland, waarvan de voorbereiding van de programma’s volop aan de gang is.