Werken op het spoor ter hoogte van Brussel-Zuid tussen 14 oktober en 11 november 2019

Van maandag 14 oktober t.e.m. maandag 11 november 2019 voert Infrabel omvangrijke werken uit ter hoogte van Brussel-Zuid. Deze werken kunnen mogelijks een impact hebben op uw verplaatsing naar onze opleidingen. Daarom raden we u aan om tijdens deze periode de website of app van de NMBS te raadplegen.

 

Op weekdagen van 14 oktober tot 8 november 2019

Van de 300 treinen die dagelijks rijden tijdens de piekuren tussen Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord, zullen sommige P-treinen (piekuurtreinen) die naar Brussel rijden ('s morgens) en vanuit Brussel vertrekken ('s avonds):

  • zullen omgeleid worden naar een ander Brussels station of hun traject ingeperkt zien (dertigtal treinen)
  • rijden niet (tiental treinen)

De operationele teams van NMBS en Infrabel stellen alles in het werk om de hinder voor de reizigers zo veel mogelijk te beperken. Er worden alternatieve oplossingen uitgewerkt om het traject dat de betrokken reizigers dagelijks deur-tot-deur afleggen, zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Daarbij ligt het accent op intermodaliteit: via een overstap op treinen die toelaten zich door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te verplaatsen, maar ook via het MIVB-netwerk (waarmee contacten lopende zijn).

 

Het weekend van 1-2-3 en 9-10-11 november 2019

Er zullen geen treinen rijden tussen Brussel-Zuid en Halle. Een alternatieve treindienst wordt momenteel opgesteld.

 

Meer info

Voor meer info raden we u aan om de website van de NMBS te raadplegen of de 'NMBS'-app te consulteren op uw smartphone.

Kijk hier voor welke P-treinen op uw traject de dienstregeling verandert: