Mis het niet: Colloquium Statuut en deontologie van de magistraat (volzet)

Op dinsdag 3 maart 2020 organiseert het IGO het colloquium 'Statuut en deontologie van de magistraat'. Om de publicatie van  het bijgewerkte boek ‘Statuut en deontologie van de magistraat’ (X. De Riemaecker, G. Londers, J. Baret e.a.) extra kracht bij te zetten, hebben we gekozen voor een bijzondere locatie, namelijk de Senaat. Elke deelnemer ontvangt bovendien een gedrukt exemplaar van het bijgewerkte boek.  Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven t.e.m. 31 januari 2020. 

In 2000 werd het boek ‘Statuut en deontologie van de magistraat’ (X. De Riemaecker, G. Londers, J. Baret e.a.) uitgegeven. Sindsdien heeft justitie vele ingrijpende hervormingen ondergaan, waardoor dit hoogstaande handboek veel van zijn actualiteitswaarde heeft verloren. Toch blijft de nood aan een alomvattend overzicht van het statuut en de deontologie van de magistraat onverkort bestaan.

In 2017 nam het IGO het initiatief om, in samenwerking met dhr. X. De Riemaecker en de universiteiten, een update te realiseren van dit standaardwerk, dat een plaats verdient in de boekenkast van elke magistraat. Het bijgewerkte boek is tot stand gekomen met de medewerking van diverse partners en heeft de ambitie een antwoord te bieden op de vele vragen die magistraten en andere geïnteresseerden zich kunnen stellen aangaande de rechtspositie van de magistraat.

Om de publicatie van het boek extra kracht bij te zetten, hebben we gekozen voor een bijzondere locatie, namelijk de Senaat. Elke deelnemer ontvangt bovendien een gedrukt exemplaar van het bijgewerkte boek. Elke deelnemer die zich inschrijft voor de livestreaming krijgt een digitale toegang tot het boek Statuut en deontologie van de magistraat (X. De Riemaecker et al., Die Keure, 2020). Redenen genoeg dus om dit colloquium bij te wonen.

 

Praktische info

 • Doelgroep: magistraten, gerechtelijke attachés, gerechtelijke stagiairs, referendarissen
 • Datum: dinsdag 3 maart 2020 (13.20-18.00)
 • Locatie: Senaat, Leuvenseweg 7, 1000 Brussel
 • Referentienummer: JUR-075
 • Inschrijvingsdeadline: vrijdag 31 januari 2020
 • Gedetailleerd programma: u kan het programme raadplegen via ons inschrijvingsplatform (u dient zich hiervoor aan te melden)
 • Taal: Nederlands/Frans (er is simultaanvertaling voorzien)

 

Interesse? 

Schrijf u dan uiterlijk in tegen vrijdag 31 januari 2020 via ons inschrijvingsplatform. Gelieve het referentienummer van het opleidingsprogramma te gebruiken (JUR-075). Wees snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Hoe schrijft u zich in?

  • Ga naar ons inschrijvingsplatform 
  • Gelieve eventjes te wachten tot alle opleidingen opgeladen zijn.
  • Tik de opleidingscode in in het zoekveld (ref: JUR-075). U vindt er naast de ‘Klasinfo’ (waar u onder meer het gedetailleerde programma terugvindt), de knop ‘Inschrijven’.
  • Klik op ‘Inschrijven’.
  • Meld u aan met uw identiteitskaart en het eID. 

In juli 2019  hebben we een update doorgevoerd op onze website die een belangrijke impact heeft op de inlogprocedure: dit betekent dat alle inschrijvingen voor opleidingen via onze website plaatsvinden via uw identiteitskaart (eID). Een inlogprocedure die vergelijkbaar is met deze van Tax-on-web. Dit betekent meteen ook dat u zich niet langer kan inschrijven met uw rijksregisternummer. Om u te begeleiden bij deze transitie hebben we een specifieke ‘FAQ aanmelden’ opgesteld waar u heel wat antwoorden terugvindt op uw vragen.