Online aanbod internationale opleidingen in digitale tijden

Ook van thuis uit kan u zich als magistraat of lid van het gerechtspersoneel blijven bijscholen. Zo hebben het Europees Netwerk voor Justitiële Opleiding (EJTN), HELP en ERA diverse online opleidingen ontwikkeld om u te verdiepen in diverse Europese rechtsmateries. Graag geven we u dan ook een overzicht van dit aanbod.

 

Het Europees Netwerk voor Justitiële Opleiding (EJTN)

Het EJTN stelt een breed gamma aan digitale opleidingen en documentatie ter beschikking die het zelf heeft ontwikkeld of die afkomstig zijn van zijn leden. Het materiaal is beschikbaar in diverse formats, gaande van e-learnings en podcasts tot handboeken. Aan de hand van de filter op de website kan u kiezen uit de verschillende opleidingsdomeinen: van burgerlijk recht en strafrecht tot EU-recht en mensenrechten. 

Website EJTN 

 

Humanitarian Rights Education for Legal Professional (HELP)

Wie zich wil verdiepen in mensenrechten kan terecht bij het ‘Humanitarian Rights Education for Legal Professional’ (HELP). Dit is een programma van de Raad van Europa. Er zijn een 30-tal cursussen terug te vinden en de thema’s zijn uiteenlopend: anti-discriminatie, databescherming, de strijd tegen mensensmokkel,…

Website HELP 

 

Academy for European Law (ERA)

Ook ERA stelt diverse online cursussen ter beschikking via haar website. Het aantal topics is zeer uiteenlopend en u kan deze cursussen op uw eigen ritme volgen. Een deel van de cursussen wordt gratis aangeboden, waarna een ander deel dan weer tegen betaling is.

Website ERA