Hervatting opleidingsactiviteiten van het EJTN

De stuurgroep van het Europees Netwerk voor Justitiële Opleiding (EJTN) heeft beslist om de Europese opleidingsactiviteiten waar een fysieke aanwezigheid van personen is vereist, te hervatten vanaf 1 september 2020, waar mogelijk en onder bepaalde voorwaarden. Het gaat om alle opleidingen en alle uitwisselingen.

Dergelijke activiteiten worden door het secretariaat van het EJTN doorgaans vier tot zes weken voor de eerste dag van de activiteit en pas na bevestiging van de gastinstellingen opgestart.

Deelnemers mogen één maand vóór de eerste dag van een activiteit hun reis boeken, maar dit pas na bevestiging en na het startsein van de lancering van de activiteit door het EJTN-secretariaat.

Deelnemers worden verzocht, waar mogelijk, flexibele en terugbetaalbare vervoersbewijzen te boeken zoals veel luchtvaartmaatschappijen en treinmaatschappijen deze vandaag aanbieden, evenals accommodatie vast te leggen die zij op korte termijn kunnen annuleren.

We adviseren de deelnemers ook om een annulatieverzekering af te sluiten, op voorwaarde dat een dergelijke verzekering het geval dekt dat de reis niet kan doorgaan als gevolg van de annulering van de opleidingsactiviteit, of dat de reiziger de reis annuleert als gevolg van een infectie met het coronavirus (covid-19). De meeste opleidingen worden omgevormd tot online opleidingen.

Bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven over de meest recente maatregelen van het EJTN.