Oproep: één gerechtelijk stagiair als lid wetenschappelijk comité (deadline: 13/11)

Het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO) is op zoek naar één gerechtelijk stagiair als lid voor zijn wetenschappelijk comité. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met uiterlijk 13 november 2020.

 

De huidige oproep tot kandidaten heeft betrekking op:

Huidige oproep tot kandidaten heeft betrekking op een gerechtelijk stagiair voor te dragen door het College van de hoven en rechtbanken. 

 

Kandidatuur indienen 

De kandidaten moeten hun kandidatuur uiterlijk tegen vrijdag 13 november 2020 indienen per e-mail (vacatures.roj1@just.fgov.be). Kandidaten dienen bij hun kandidatuur een curriculum vitae toe te voegen en een brief waarin zij hun curriculum vitae toelichten en hun motivatie uiteenzetten.

 

Het wetenschappelijk comité 

Het wetenschappelijk comité is een orgaan van het Instituut voor gerechtelijke opleiding opgericht door de wet van 31 januari 2007 inzake de gerechtelijke opleiding en kennisbeheer en tot oprichting van het Instituut voor gerechtelijke opleiding, laatst gewijzigd bij de wet van 25 april 2014.

De opdracht van het wetenschappelijk comité bestaat erin om, op verzoek van de directie en de raad van bestuur of op eigen initiatief, onder meer adviezen te verstrekken of aanbevelingen te doen inzake:

1° het opleidingsbeleid van de magistraten, de gerechtelijke stagiairs en de personen bedoeld in artikel 2,4° tot 10° van voornoemde wet van 31 januari 2007;

2° de opleidingsprogramma's;

3° de organisatie van de opleiding;

4° de pedagogische methodes.

In het kader van deze opdracht brengt het wetenschappelijk comité verslag en advies uit aan de directie en aan de raad van bestuur. Het wetenschappelijk comité komt minstens vier maal per jaar samen.

Twee leden worden benoemd door de minister van Justitie voor een hernieuwbare termijn van een jaar : twee gerechtelijke stagiairs, waarvan de ene behoort tot de Nederlandse taalrol en de andere tot de Franse taalrol, van wie de ene wordt voorgedragen door het College van het openbaar ministerie en de andere door het College van de hoven en rechtbanken.

 

Meer informatie vindt u terug in het Belgisch Staatsblad: 

Vacature in Belgisch Staatsblad

Publicatie : 2020-10-27

Numac : 2020031556