Tweede oproep tot kandidaten: twee nieuwe leden voor de raad van bestuur van het IGO (deadline: 9/11)

Het IGO is op zoek naar twee kandidaten-leden voor zijn raad van bestuur. Kandidaturen dienen uiterlijk ingediend te worden op 9 november 2020

 

Oproep tot kandidaten

Huidige oproep tot kandidaten heeft betrekking op twee leden:

  • 1 Nederlandstalig persoon onder degenen bedoeld in artikel 2, 4° tot 10° van de wet van 31 januari 2007 (referendarissen, parketjuristen, attachés in de dienst voor documentatie en overeenstemming der teksten bij het Hof van Cassatie, de leden van de griffies, de leden van de parketsecretariaten, de personeelsleden van de griffies en van de parketsecretariaten, de personeelsleden van niveau A die de titel dragen van attaché, adviseur of adviseur-generaal). 
  • 1 Franstalig persoon onder degenen bedoeld in artikel 2, 4° tot 10° van de wet van 31 januari 2007 (referendarissen, parketjuristen, attachés in de dienst voor documentatie en overeenstemming der teksten bij het Hof van Cassatie, de leden van de griffies, de leden van de parketsecretariaten, de personeelsleden van de griffies en van de parketsecretariaten, de personeelsleden van niveau A die de titel dragen van attaché, adviseur of adviseur-generaal). 

 

Kandidatuur indienen?

Kandidaten dienen hun kandidatuur uiterlijk op maandag 9 november 2020 te versturen naar vacatures.roj1@just.fgov.be. De kandidaten voegen bij hun kandidatuur een curriculum vitae en een brief waarin zij hun curriculum vitae toelichten en hun motivatie uiteenzetten.

 

Opdracht van de raad van bestuur

De raad van bestuur is een bestuursorgaan. Ze is verantwoordelijk voor de goedkeuring van het jaarlijkse actieplan, de controle van de uitvoering door de directie van de opdrachten van het Instituut, de goedkeuring van de begroting en het personeelsplan, alsook voor de uitoefening van bevoegdheid inzake evaluatie en tucht van de directieleden.

 

Samenstelling

De raad bestaat uit 14 leden, gelijk verdeeld tussen de Nederlandse en Franse taalstelsels. Zeven leden zijn van rechtswege lid en zeven leden worden aangewezen.

 

Duur van het mandaat

De voorziene duur van de mandaten bedraagt vijf jaar en is eenmaal hernieuwbaar.

 

Publicatie in het Belgisch Staatsblad

Belgisch Staatsblad

Publicatie : 2020-10-19

Numac : 2020043347

 

Verdere info

IGO-wet

Jaarverslag 2019 en jaarverslag light 2019