Het IGO en BTC tekenen protocolakkoord

Op vrijdag 21 november 2014 heeft het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO), vertegenwoordigd door zijn directeur, mevrouw Edith Van den Broeck, een protocolakkoord ondertekend met de Belgisch Technische Coöperatie (BTC), vertegenwoordigd door de heer Carl Michiels, voorzitter van BTC. 

Ondertekening protocolakkoord IGO-BTC

 

Het protocolakkoord laat het IGO en BTC toe om in de toekomst hun bestaande samenwerking verder te intensifiëren en goede praktijken uit te wisselen. Zo zal het IGO onder meer zijn kennis en expertise inzake de opleiding van magistraten en het gerechtspersoneel ter beschikking stellen van projecten en activiteiten in landen waar BTC actief is. Het BTC van zijn kant zal zijn uitgebreide ervaring op het vlak van ontwikkelingssamenwerking ten dienste stellen van het IGO. 

Verder zullen het IGO en BTC de handen in elkaar slaan om in Europese en internationale projecten een beroep te doen op elkaar, wat hun aanwezigheid en zichtbaarheid op die fora moet versterken. 


Justitiële opleiding in Burundi

Het IGO en BTC werkten in het verleden reeds nauw samen bij de uitwerking van internationale opleidingsprojecten. In 2012 participeerde het IGO in een workshop in Burundi. Het doel van de workshop bestond erin te brainstormen over de visie en strategie die het “Centre de Formation Professionnelle de la Justice” (°2010) in de toekomst dient te bewandelen. Momenteel loopt een derde missie in Burundi waar het IGO actief bij betrokken is en zijn expertise ter beschikking stelt van BTC.  


Over de Belgisch Technische Coöperatie (BTC)

BTC is het Belgisch ontwikkelingsagentschap. BTC stelt zijn middelen en zijn expertise ter beschikking om de armoede in de wereld uit te roeien.

Het agentschap sluit zich aan bij de inspanningen van de internationale gemeenschap en wil een samenleving tot stand brengen die de huidige en toekomstige generaties alle mogelijkheden biedt om te bouwen aan een duurzame en rechtvaardige wereld.

BTC’s medewerkers in Brussel en in het buitenland vertolken het engagement van de Belgische staat en van andere ontwikkelingspartners voor internationale solidariteit. Zij begeleiden ruim 200 ontwikkelingsprojecten in een twintigtal landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

 

Meer info

Website van BTC: http://www.btcctb.org/nl/btc-startpagina 


Aanbevolen opleidingen georganiseerd door het IGO


Lees ook