Digibib

01. Wat is de digitale bibliotheek (Digibib)?

De digitale bibliotheek (Digibib) is een online platform waar het IGO de documentatie en informatie uit zijn opleidingen eveneens ter beschikking stelt van de leden van de beroepsmagistraten en personeelsleden van de rechterlijke orde die niet kunnen deelnemen aan de opleidingen. 

Eveneens de personeelsleden van het IGO hebben toegang tot de Digibib. 

02. Welk soort documenten vind ik terug in de Digibib?

De digitale bibliotheek geeft u toegang tot:

  • opleidingsdocumentatie van het IGO;
  • infofiches met URL-links naar video-opnames, livestreaming van het IGO;
  • infofiches met referenties en websitelinks naar publicaties van uitgevers, juridische databanken en didactisch materiaal van externe partners van het IGO.

Daarnaast bevat de Digibib eveneens vertrouwelijke en gevoelige documentatie van specifieke opleidingen, die geraadpleegd kan worden onder specifieke voorwaarden.

 

03. Vind ik alle documentatie van het IGO terug in de digitale bibliotheek?

Nee. De Digibib bevat documentatie van opleidingen die het IGO aanbiedt vanaf 1 januari 2016.  De Digibib wordt regelmatig bijgewerkt in functie van de georganiseerde opleidingen. De publicatie van de documenten vindt echter enkele maanden na de opleiding plaats.

04. Is de documentatie meteen beschikbaar na de aangeboden opleiding ?

Neen. De documentatie wordt later gepubliceerd. De Digibib wordt regelmatig bijgewerkt in functie van de georganiseerde opleidingen. De publicatie van de documenten vindt echter enkele maanden na de opleiding plaats.

05. Wie heeft toegang tot de Digibib?

De inhoud van de Digibib is uitsluitend bestemd voor de beroepsmagistraten en personeelsleden van de rechterlijke orde en dit voor didactische beroepsdoeleinden en in het kader van de uitoefening van hun functie. Dit impliceert dat de bibliotheek niet toegankelijk is voor consulaire en plaatsvervangende rechters, net als andere personen die niet onder bovenstaande omschrijving vallen.

Eveneens de personeelsleden van het IGO hebben toegang tot de Digibib.

06. Waarom krijg ik geen toegang tot de Digibib?

De Digibib is uitsluitend bestemd voor de beroepsmagistraten, de personeelsleden van de rechterlijke orde, evenals de personeelsleden van het IGO. Indien u niet onder deze voorwaarden valt, dan mag u deze Digibib niet raadplegen.

Indien u echter wel aan deze voorwaarden voldoet, maar problemen ondervindt om zich aan te melden, neem dan contact met ons op

07. Is er een praktische gebruikshandleiding beschikbaar?

08. Hoe kan ik de Digibib raadplegen?

  • Surf naar http://doc.igo-ifj.be of kopieer deze link te kopiëren in uw browser. 
  • Klik in het menu bovenaan op de homepagina op het tabblad ‘Digibib’.
  • Daarna dient u in te loggen.

09. Hoe meld ik me aan?

Stap 1: toegang 

U dient zich aan te melden in onze Digibib. U kan ons platform bereiken op twee manieren: 

  • Via de website: klik op het icoon ‘Digibib’ (zie afbeelding hieronder) dat u terugvindt op onze homepagina. Nadien wordt u doorverwezen naar de homepagina van de Digibib.

      

10. De applicatie sluiten

Indien u uw sessie afgerond heeft, is het belangrijk om het programma veilig af te sluiten. Om de Digibib-applicatie af te sluiten en te verlaten, dient u te klikken op ‘Uitloggen’, wat u rechtsbovenaan in uw scherm terugvindt. Om veiligheidsredenen is het belangrijk om aan het einde van elke sessie telkens uit te loggen.