In juni lieten we u reeds weten dat we geleidelijk onze deuren heropenen. In lijn met de evoluerende maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad, hebben we beslist om de mondmaskers algemeen te verplichten tijdens onze opleidingen. Dit om te verzekeren dat onze opleidingen in een veilig klimaat kunnen plaatsvinden voor alle deelnemers en sprekers.

De Commissies voor de evaluatie van de gerechtelijke stage van het IGO zijn op zoek naar diverse kandidaten voor de Nederlandstalige en Franstalige commissie. De kandidaturen dienen uiterlijk tegen 15 augustus 2020 te worden ingediend bij de Hoge Raad voor de Justitie.

In navolging van de nieuwe regeringsmaatregelen wordt het dragen van mondmaskers vanaf 13 juli 2020 verplicht in de publieke ruimtes van ons gebouw.

De beslissing van de stuurgroep van het Europees Netwerk voor Justitiële Opleiding (EJTN) om de Europese opleidingsactiviteiten uit te stellen waar een fysieke aanwezigheid van personen is vereist, is verlengd t.e.m. 31 juli 2020. Waar mogelijk worden deze activiteiten omgezet in webinars.

Op 2 juni 2020 zal het IGO geleidelijk zijn deuren heropenen. Dit betekent dat welbepaalde opleidingsactiviteiten weer kunnen plaatsvinden. Uiteraard staat de veiligheid van elkeen daarbij centraal. Daarom hebben we tal van maatregelen getroffen, zodat zowel de deelnemers als sprekers de opleidingen op een veilige manier kunnen bijwonen. 

U kan zich voortaan op de website van het IGO (www.igo-ifj.be) eenvoudigweg aanmelden met een token. Uiteraard kunt u dit ook nog steeds doen via de elektronische identiteitskaart (eID) en de app ‘itsme’ op uw smartphone. Het token is dus een derde optie, indien u zich niet via eID of itsme kunt aanmelden.

Het IGO heeft een nieuwe editie van zijn juridische nieuwsbrief 'IGO Lex' gepubliceerd. Een nieuwsbrief die kadert binnen de wettelijke taak van het IGO inzake kennis- en documentatiebeheer.

Naast de elektronische identiteitskaart (eID) kan u zich voortaan snel en gemakkelijk aanmelden door middel van de app ‘itsme’ op uw smartphone. Hiermee willen we de toegang tot onze diensten verder vereenvoudigen.

Ook van thuis uit kan u zich als magistraat of lid van het gerechtspersoneel blijven bijscholen. Zo hebben het Europees Netwerk voor Justitiële Opleiding (EJTN), HELP en ERA diverse online opleidingen ontwikkeld om u te verdiepen in diverse Europese rechtsmateries. Graag geven we u dan ook een overzicht van dit aanbod.