Rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen van de Nationale veiligheidsraad, worden de onderstaande opleidingsactiviteiten van het IGO geannuleerd t.e.m. 1 juni 2020: 

  • de opleidingen die op het IGO doorgaan;
  • dde opleidingen die het IGO gedecentraliseerd organiseert; en
  • de internationale opleidingen.

Het IGO is op zoek naar een administratief assistent van de Nederlandse of Franse taalrol voor de dienst opleiding (m/v/x - niveau C). Kandidaturen dienen uiterlijk ingediend te worden tegen 4 juni 2020.

U kan zich voortaan op de website van het IGO (www.igo-ifj.be) eenvoudigweg aanmelden met een token. Uiteraard kunt u dit ook nog steeds doen via de elektronische identiteitskaart (eID) en de app ‘itsme’ op uw smartphone. Het token is dus een derde optie, indien u zich niet via eID of itsme kunt aanmelden.

Het IGO heeft een nieuwe editie van zijn juridische nieuwsbrief 'IGO Lex' gepubliceerd. Een nieuwsbrief die kadert binnen de wettelijke taak van het IGO inzake kennis- en documentatiebeheer.

Naast de elektronische identiteitskaart (eID) kan u zich voortaan snel en gemakkelijk aanmelden door middel van de app ‘itsme’ op uw smartphone. Hiermee willen we de toegang tot onze diensten verder vereenvoudigen.

Ook van thuis uit kan u zich als magistraat of lid van het gerechtspersoneel blijven bijscholen. Zo hebben het Europees Netwerk voor Justitiële Opleiding (EJTN), HELP en ERA diverse online opleidingen ontwikkeld om u te verdiepen in diverse Europese rechtsmateries. Graag geven we u dan ook een overzicht van dit aanbod.

Het IGO heeft een nieuwe nieuwsbrief ‘IGO News’ gepubliceerd. Via deze nieuwsbrief houdt het IGO u graag op de hoogte van het opleidingsgebeuren. De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus (covid-19) noodzaken ons om het opleidingsaanbod tijdelijk te annuleren en op zoek te gaan naar digitale alternatieven voor de klassikale opleidingen. 

Het IGO is reeds meer dan een jaar aan het werken aan innoverende opleidingsmethodes. We zijn dan ook verheugd dat we de magistraten en leden van het gerechtspersoneel ons e-learningaanbod kunnen presenteren. Op deze manier willen we hen in deze moeilijke periode een hart onder de riem steken en verder helpen met hun professionele ontwikkeling.

Het IGO heeft een nieuwe editie van zijn juridische nieuwsbrief 'IGO Lex' gepubliceerd. Een nieuwsbrief die kadert binnen de wettelijke taak van het IGO inzake kennis- en documentatiebeheer.