Verder verloop opleidingen van het IGO

Vorige week (van 6 t.e.m. 11 september 2020) vond het – omwille van COVID-19 - uitgestelde lenteseminarie plaats voor de gerechtelijke stagiairs en recent benoemde magistraten. Uit veiligheidsoverwegingen werd het seminarie ontdubbeld: de Nederlandstalige deelnemers volgden de opleiding in Knokke, de Franstalige deelnemers in Spa.

Ondanks alle getroffen veiligheids- en gezondheidsmaatregelen tegen het coronavirus, bleken na het seminarie dat doorging in Spa een aantal deelnemers besmet met COVID-19. We hebben in dit verband een persbericht gepubliceerd.

 

Bijkomende maatregelen van het IGO

We betreuren het verloop van deze omstandigheden enorm en de gezondheid van eenieder staat daarbij voorop. Om ervoor te zorgen dat de opleidingen in de meest veilige omstandigheden kunnen blijven doorgaan, heeft het IGO, op voorstel van zijn wetenschappelijk comité, de volgende bijkomende maatregelen genomen:

  • Er wordt verder maximaal ingezet op webinars.
  • De organisatie van hybride-opleidingen waarbij een deel van de deelnemers fysiek aanwezig is en een ander deel de opleiding vanop afstand (via digitale weg) volgt, wordt zo snel als mogelijk uitgebouwd, maar is op korte termijn niet mogelijk voor opleidingen die doorgaan buiten de lokalen van het IGO.
  • De overnachting wordt bij alle residentiële seminaries facultatief.
  • Om verre verplaatsingen te vermijden zullen de residentiële opleidingen zoveel als mogelijk doorgaan op meer centraal gelegen locaties die idealiter vlot bereikbaar zijn.
  • Het aantal deelnemers per residentiële opleiding wordt beperkt. • Het IGO zal strikt toezien op de naleving van de opgelegde coronamaatregelen door alle betrokkenen (seminariecentra, deelnemers, lesgevers, enz.).
  • Personen met een hoger risico op besmetting kunnen, zoals voorheen, uitstel van deelname aan verplichte opleidingen bekomen middels voorlegging van een doktersattest.

 

Het IGO blijft de beslissingen van de nationale veiligheidsraad op de voet volgen. Waar nodig worden de reeds genomen maatregelen bijgestuurd.

 

Voor de komende residentiële opleidingen zullen alle deelnemers en sprekers zo snel als mogelijk geïnformeerd worden aangaande de precieze nieuwe modaliteiten (bv. wijzigingen van locatie en/of programma).

 

Voor vragen omtrent onze opleidingen kunt u terecht in onze FAQ.