Openingszitting van het Hof van Cassatie gaat ‘live’ met steun van het IGO

Op 1 september 2020 vond de plechtige openingszitting en Mercuriale van het Hof van Cassatie plaats. Het was dit jaar een speciale editie, aangezien deze via livestreaming plaatsvond. Om dit te realiseren heeft het Hof van Cassatie een beroep gedaan op het IGO en de stafdienst ICT van de FOD Justitie.

In tegenstelling tot andere jaren vond de openingszitting van het Hof van Cassatie in beperkte kring plaats. Dit om alles in veilige omstandigheden te laten verlopen. Om de start van het gerechtelijk jaar 2020-2021 toch niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, heeft het IGO samen met het Hof van Cassatie en de Stafdienst ICT van de FOD Justitie een experiment op poten gezet om afwezige personen toch de mogelijkheid te bieden om de digitale editie 'live' bij te wonen. Op deze manier hoefde niemand iets te missen.

Dit project werd heel positief onthaald. Het IGO wil iedereen en in het bijzonder zijn partners in dit project bedanken voor de fijne samenwerking. Het gaat alleszins verder nagaan hoe deze samenwerking verder kan worden uitgewerkt.