09. Hoe meld ik me aan?

Stap 1: toegang 

U dient zich aan te melden in onze Digibib. U kan ons platform bereiken op twee manieren: 

  • Via de website: klik op het icoon ‘Digibib’ (zie afbeelding hieronder) dat u terugvindt op onze homepagina. Nadien wordt u doorverwezen naar de homepagina van de Digibib.

      

  • Via een directe link: klik op de volgende link doc.igo-ifj.be of kopieer en plak deze in de URL-balk van uw browser. Vervolgens wordt u naar de homepagina van de digitale bibliotheek geleid.

 

Stap 2 : inloggen

In een tweede fase dient u in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Op de homepagina van de Digibib krijgt u eerst een korte introductie te zien. Nadien kan u op twee manieren inloggen: 

  • Indien u zich voor de allereerste keer inlogt, dient u een nieuw wachtwoord aan te vragen om uw gebruikersaccount te activeren.

- Typ uw professioneel e-mailadres in het zoekveld ‘gebruikersnaam of e-mailadres’. Het gaat hierbij om het e-mailadres dat eindigt op @just.fgov.be. 

- Klik op de knop ‘Een nieuw wachtwoord aanvragen’.

- In uw mailbox krijgt u vervolgens verdere gedetailleerde instructies die u dient op te volgen. De link die u van ons ontvangt, is uniek. Dit betekent dat u deze slechts één keer kan aanklikken.

- Van zodra u op de link geklikt heeft, dient u uw wachtwoord te kiezen. Daarnaast kan u eveneens uw gebruikersnaam en e-mailadres veranderen. U controleert best ook even de taalinstellingen en tijdzone. Klik vervolgens op ‘Save’.

- In het menu van de Digibib zal een nieuw tabblad verschijnen, namelijk ‘Digibib’. Klik op het tabblad om de Digibib te raadplegen.

 

  • Bij uw volgende bezoek volgt u onderstaande instructies om in te loggen.

- Log in met uw gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord.

- Het tabblad van de Digibib wordt voortaan standaard weergegeven in het menu.

- Klik erop om toegang te krijgen.

 

Stap 3: het aanvaarden van de disclaimer

  • Wanneer u op het tabblad ‘Digibib’ klikt, dient u een disclaimer te aanvaarden.
  • Doorloop en lees de disclaimer aandachtig.
  • Klik op ‘Accepteren’ indien u akkoord bent met de toegangsvoorwaarden.
  • U bevindt zich nu op de Digibib-pagina.
Category: